CONTACT   info@alettazorgt.nl   |  0683217091 

ADRES   Geestbrugkade 32   |  2281 CX Rijswijk  |   KvK: 73069019

 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle

Hoe AlettaZorgt voor jou

Huisartspraktijk

Aletta

Het antwoord op jouw medische vragen dichtbij

  Bekkenbodem  zorg

Snelle oplossingen voor vaak ongemakelijke problemen

Gespecialiseerde ouderenzorg

Aandacht en expertise voor de meest kwetsbaren

En meer ...

Wij breiden ons scala aan specialistische zorg continue uit

Huisartspraktijk Aletta

Sinds 16 september levert AlettaZorgt ® huisartsenzorg in onze praktijk in de Schilderswijk in Den Haag!

In Ketenzorg werken we aan gestroomlijnde zorg bij chronische aandoeningen zoals asthma/COPD, hoge bloeddruk en hart en vaatziekten (CVRM), diabetes, gespecialiseerde zorg voor kwetsbare ouderen.

We gaan in 2020 starten met wat  men 1,5 lijns zorg noemt: in ons geval betekent het gespecialiseerde zorg in de huisartspraktijk, zodat er minder verwijzingen naar het ziekenhuis nodig zijn. Dit betekent gespecialiseerde spreekuren met medische en verpleegkundig specialisten op het gebied van chirurgisch ingreepjes onder lokale verdoving, anale en bekkenbodemklachten, ingewikkelde wondverzorging en dermatologie, en controles en nazorg na (behandeling voor) kanker.

Daarbij bent u bij ons vooral MENS en daarna pas patiënt. Uw gezondheid doet ertoe!

Lees hier meer over de praktijk

Gespecialiseerde ouderenzorg

De verpleegkundig specialisten van AlettaZorgt werken samen in het multidisciplinaire team van Havenue. Hiermee is een stabiele basis ontstaan om een toekomstbestendig zorgconcept voor ouderen uit te werken met als doel om Rotterdammers prettig ouder te laten worden en langer thuis te laten wonen. Havenue is een samenwerkingsverband tussen vier ziekenhuizen (het Erasmus MC, het Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Maasstad Ziekenhuis, het IJsselland Ziekenhuis) en vijf VV&T-instellingen (Aafje, Fundis, Stichting Humanitas, Laurens en Lelie zorggroep), huisartsen en twee welzijnsorganisaties (Wmo radar en Dock). 

Met aandacht, expertise en praktische ervaring zet AlettaZorgt zich binnen Havenue in om kwetsbare ouderen, chronisch zieken en minder mobiele mensen zoveel mogelijk (onnodige) bezoeken aan de Spoedeisende Hulp (SEH) te besparen.

Al voordat de situatie acuut is, werken we in samenspraak aan een oplossing waardoor een ontregeling of onnodig SEH-bezoek voorkomen wordt. De aanpak van Havenue ontzorgt de oudere (en mantelzorger) en huisarts met;

 • Verbreding: Een multidisciplinair team van professionals uit de zorg- en welzijn, die de oudere op verschillende gebieden - somatisch, psychologisch, functioneel en sociaal - onderzoekt.

 • Verdieping: Wanneer nodig snel toegang tot tweedelijnsdiagnostiek bij een (partner)ziekenhuis.

 • Versnelling: Met proactieve signalering de oudere (en mantelzorger) en huisarts ondersteunen bij een diagnose en een integraal zorg-/behandelplan.

 

Binnen Havenue heeft de oudere (en mantelzorger) één aanspreekpunt. Deze coördineert de zorg en behandeling, zet zo nodig andere hulpverleners in en zorgt voor de overdracht van alle benodigde informatie (inclusief bijvoorbeeld medicatie), ook de acties richting thuiszorg of andere zorg als terug naar huis (nog) geen optie is.

Bekkenbodem zorg

Eén op de 5 Nederlanders heeft problemen van anus of stoelgang. Veel mensen schamen zich, zijn bezorgd voor een ernstige aandoening of bang voor een operatie.

Vaak is de oplossing juist simpel, functioneel en is chirurgie helemaal niet nodig!

 

Veel voorkomende klachten zijn:

 • Anale jeuk, bloedverlies, vochtverlies

 • Chronische fissuur, chronische anale of bekkenpijn

 • Anale (huid) uitstulping, aambeien

 • Ontlastingsverlies of anale/faecale urgency of obstipatie

 • Anale fistels

 

Werkwijze:

 • Afspraak op verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

 • Uitgebreide (functionele) anamnese, ook onderwerpen als eetpatroon, werk, seksualiteit en bezorgdheid worden hierin meegenomen.

 • Lichamelijk onderzoek: De chirurg-proctoloog weet precies hoe ze met schaamte of pijn moet omgaan, zodat het (inwendig) onderzoek niet vervelend of pijnlijk is. 

 • Een gezamenlijk, persoonlijk behandelplan inclusief informatie en uitleg.

 • Behandelen: meestal een combinatie van uitleg/adviezen, bekkenfysiotherapie en medicatie. Eventueel kleine ingrepen onder plaatselijke verdoving. Is het advies een operatieve ingreep onder narcose dan zijn er korte lijnen om door te verwijzen naar de juiste kliniek voor de juiste operatie.

 • Combinatie afspraak met de (uro)gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut, seksuoloog of psycholoog van Curilion is mogelijk.

Onze chirurg-proctoloog Vera Rempe werkt op donderdagen in Curilion, expertisecentrum voor vrouwenzorg in Haarlem. 

 

Wil je meer weten? Mail gerust naar info@alettazorgt.nl